Babymassage
in de kraamperiode

 

Babymassage in de kraamperiode

De babymassage in de kraamperiode volgt een andere methode dan de ‘basistechnieken babymassage’ die vanaf 6 weken toegepast kan worden. De prikkel van die technieken is namelijk te groot voor een pasgeboren baby. De massage in de kraamperiode bied ik alleen als privéles/cursus aan huis aan. De moeder blijft lekker in bed en kan haar baby op de borst masseren. 

Waarom al in de kraamtijd?
  • Versterkt de liefdesband
  • Stimuleert en intensiveert de hechting
  • Verminderen de darmkrampjes en het overstrekken
  • Maakt de baby rustiger en laat de baby beter slapen
Inhoud

Ik vertel kort de belangrijkste basisinformatie. Daarna leer ik diverse massagetechnieken:

‘Welkom op aarde’: een geruststelling voor dit nieuwe ‘leven’ waarin alles anders is dan wat hij of zij in de baarmoeder heeft ervaren.

‘Babymassage in het kraambed’.

‘Technieken voor darmkrampjes’.

Ik doe de technieken voor op een pop. Daarna masseer je zelf je eigen baby. Ik geef waar nodig tips en aanwijzingen. De massage wordt op bed op de borst of in zijligging gegeven.

Voor wie

De cursus is voor één ouder met baby.

Wanneer deelnemen

Het beste om te starten met de babymassage in de kraamperiode is tijdens de zwangerschap of net na de geboorte tot uiterlijk 6 weken na de geboorte.

Mocht je tijdens de zwangerschap al interesse hebben om de technieken aan te leren, is dat geen probleem. Je kan de kennis maar vast in huis hebben en lekker kunnen ontspannen met je baby in de kraamperiode!
Neem dus gerust contact op voor een privéles tijdens de zwangerschap.